Wednesday, March 17, 2010

Untuk Dijual - Buku-Buku Perubatan Islam

Buku Terbitan Ulul Albab Enterprise

Karangan : Syeikh Hanafi Rahman Al-Fesfanji





1. Saka : Gangguan & Rawatan (RM15)
- TERBARU!!!!



2. Sihir Pengasih Dalam Masyarakat Melayu Dan Rawatan Islam Terhadapnya - Paling Laris!!!


3.Hadist-Hasidt Perubatan : Pengantar Kepada Petua Tradisional (RM15)



4. Perubatan Islam Klasik Satu Huraian Asas (RM20)





Cara Bayaran

Langkah 1 - Sila masukkan jumlah bayaran ke akaun Maybank


Akaun Maybank 1144-0509-9776 AZIZAN


Jumlah : (Harga Buku X jumlah pesanan) + (Caj Penghantaran)


Harga Sebuah Buku


1. Saka : Gangguan & Rawatan (RM15)
2. Sihir Pengasih Dalam Masyarakat Melayu Dan Rawatan Islam Terhadapnya (RM15)
3.Hadist-Hasidt Perubatan : Pengantar Kepada Petua Tradisional (RM15)
4. Perubatan Islam Klasik Satu Huraian Asas (RM20)


Caj Penghantaran

1. Semenanjung Malaysia RM 7
2. Sabah & Sarawak RM 12


Contoh

Jumlah : (Buku Saka (RM15) X 2 buah) + ( Semenanjung RM 7)
: RM 37

_________________________


Langkah 2- Selepas Pembayaran

1. Sila sms atau emailkan butir-butir pembayaran seperti berikut kepada no tel 012-6685620

Tempahan Buku Nama:Nama Bank:ATM atau OnlineTarikh dan masa bank-in:Alamat

Contoh

Tempahan Buku: Saka . Nama:Ahmad Kamil. Nama bank:Maybank Online.Tarikh dan masa bank-in:12jun2009/12:35:45pm. Alamat: Lot 112,Kampung Melayu,40000,Shah Alam,Selangor

________________________

PENTING
!!!

Untuk pembayaran online banking, ia mungkin mengambil masa 1-2 hari sebelum dana anda dipindahkan ke akaun kami. Kami hanya menghantar buku ini selepas menerima confirmation dana anda telah diterima dari pihak bank.

Buat masa ini, penghantaran adalah ke Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak Sahaja. Penghantaran akan dilakukan melalui Pos Ekspres. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 24 jam selepas kami menerima confirmation wang anda telah dimasukkan. Anda akan menerima buku tersebut dalam masa 1-3 hari selepas penghantaran bergantung kepada lokasi. Penghantaran Pos Ekspres adalah cepat dan selamat.

Kami akan menghantar confirmation email bersamaan tracking number penghantaran apabila Buku Di Poskan. Tracking number boleh digunakan untuk menyemak status penghantaran secara online di www.pos.com.my Pastikan maklumat anda berikan adalah betul.

Friday, March 12, 2010

Update 12/3/2010

1. Minggu ni kali pertama saya melihat majlis pengislaman seorang lelaki ditangan Al-Fadhil Dato Dr Haron Din. (Biasanya asyik tengok perawat islamkan jin :P)

Lelaki ini kemudiannya diberi nama Mohamad Fahmi oleh Ust Haron Din, kira-kira dengan harapan supaya mudah lelaki ini memahami mengenai Islam. Alhamdulillah!! Allahuakbar!!


2. Minggu ini juga ialah minggu pertama saya bekerja. Alhamdulillah, tempat kerja pun OK, gaji pun OK, medical banefit pun not bad. Kerjanya taklah susah tapi tak juga senang. Alhamdulillah, boleh kata subjek-subjek amik masa final year dulu banyak membantu. Refrigeration & Air-Conditioning, Energy Conversion & Management, Operation Management, Advance Manufacturing. Tak lupa juga pengalaman di Mercedes-Benz Production Plant tu, memang berguna balik semuanya.

3. Kononnya saya akan dihantar untuk ke kursus pendek. Setiap ursus-kursus tersebut menawarkan sekurang-kurangnya 15 credit Continuous Professional Development (CPD) untuk Board of Engineer (BEM). Saya memerlukan 50 credit CPD dan 3 tahun pengalaman kerja sebelum melayakkan diri untuk menjadi Profesional Engineer.

Jeng3x.. Masalah pun timbul. Iaitu saya masih belum lagi mendaftar untuk Graduate Engineer (BEM). Saya perlukan salinan ijazah ataupun skroll, yang saya hanya boleh dapat pada bulan 10 tahun ini.

Cuba call BEM tanya, boleh tak daftar menggunakan surat pengesahan universiti. Minta maaf tuan.. Kami akan bukak file tapi permohonan tuan tidak lengkap, dan akan diproses sebaik sahaja dapat scroll... Waaa!!! Sayang tu... Sebab kursus2 itu harganya ratus-ratus dan ribu-ribu.. Ish ish ish..


4. Di dalam kehidupan yang penuh dengan manusia-manusia yang kebanyakannya mementingkan diri sendiri, berkira, kedekut dan macam-macam, kadang-kadang kita terkejut bila melihat orang ada orang berbuat baik dan jujur Alhamdulillah. Dunia ni masih ada lagi orang-orang yang baik hati dan jujur.

Cerita pertama

Majikan saya meminta saya mengisi satu borang yang memerlukan tandatangan seorang Pesuruhjaya Sumpah. Pengalaman, koman-koman pun dengan Pesuruhjaya Sumpah ni at least RM 5 - RM20.

Pesuruhjaya sumpah : anak ni baru nak kerja ke?
Saya : yer. Berapa yer pakcik?
Pesuruhjaya sumpah : Awak baru nak kerja, tak payahla. Kerja elok-elok ye
Saya : Eh, pakcik.. Jangan macam tu.
Pesuruhjaya Sumpah : Takpe.. Kerja elok2.


Cerita Kedua

Saya dan rakan makan di food court. Kawan hulurkan duit RM 10 tiga keping. Bayar RM 20 je. Kami pun dah berundur dari counter, cashier tu terus kejar kami. Bang,bang.. Ni terlebih RM10 ni.